SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kungsängens Idrottsförening
Fotboll

 
Cem Inan klar för KIF!
2023-12-21 19:28

Med hans erfarenhet av divisionen och högre divisioner så är värvningen av Cem en mycket bra pusselbit i vårt lagbygge inför 2024.

Vi i staben har haft bra snack med Cem där vår uppfattning är att han vill ge allt för Kungsängen både på och utanför plan! Vi är otroligt glada att Cem är en del av KIF 2024 och ser fram emot att se honom i den vita tröjan på Kungsängens IP!

Kevin förlänger över 2024
2023-12-20 21:02

Shayan Hosiny säger såhär om förlängningen med Kevin

Vi är otroligt glada över att Kevin vill fortsätta med sin fotboll i Kungsängens IF! 
Med hans enorma arbetskapacitet och osjälviska spelstil hjälper han laget och sina medspelare att prestera på den nivå vi eftersträvar. En viktig spelare för KIF men framför allt en otrolig person som kommer vara nyttig i lagbygget för att nå framgångar 2024!

 

 

 

Alex tar plats i A-laget.
2023-11-11 15:32

Alexander Slotte född 2006 är klar för A-lagsfotboll 2024.
Alex har under 2023 rotationstränat och haft sporadiska inhopp i A-laget i seriespel där han visat framföttern och verkligen lyft denna säsong.

Tränare Shayan har följande att säga om Alex:
"Det är otroligt kul att en spelare från vårt egna led får möjligheten att gå från U till A!

Alexander är en spelare som ger 100% i varje situation, är lyhörd och är passionerad av sporten och klubben. Det är många kvällar men har sett honom stå och köra eget på Kungsängens IP!

Med tanke på att vi under de senaste åren har utvecklat spelare som senare tagit klivet upp i seriesystem så ser vi detta som en möjlighet att vår egna produkt ska få chansen att utvecklas till en elitspelare framöver!"


I Mickes frånvaro (nedbäddad i förkyldning) så fick jag fick nöjet att skriva kontraktet (över 3år) med Alexander, föräldrarna Hanna och Stefan fick närvara då en signatur av dom också krävdes då Alex är under 18.

Vi välkomnar Alex och ser fram emot ett bra 2024 tillsammans!

/Pierre A

Kort sammanfattning av säsongen 2023
2023-10-30 10:22

Årets seriespel är nu avslutat, vi slutar på en tionde plats i serien med 36 inspelade poäng, vilket också är vårt högsta antal poäng under dessa fem säsonger i division 2. Serien började lysande, med fyra raka segrar, sen blev det tyngre och laget lyckades bara ta tre segrar mellan den 30/4 - 12/9 och laget var då pressat i kampen om att undvika kvalspel. Men en fin slutspurt med fyra segrar och en oavgjord på de avslutade sex matcherna gjorde att laget undvek kval med åtta poängs marginal. Laget gjorde 41 mål och släppte in 49, också det bästa resultat under dessa fem säsonger, och även målskillnaden minus 8 var den bästa vi har haft.

Under försäsongen så vann laget för andra gången vår egna inomhusturnering KIF Enenda Cup som spelas årligen sista helgen i januari. I finalen besegrades seriekollegan Viggbyholms IK.

I Stockholm Cup slutade laget på andra plats i gruppspelet som spelades i feb/mars, efter förlust på bortaplan mot Karlberg och vinst på hemmaplan mot Bollstanäs SK. Endast gruppsegraren gick sedan vidare till utslagningsspelet under våren.

 

Nu har laget ett kortare träningsuppehåll, innan vi tar sikte mot säsongen 2024 med träningar som börjar den 13/11.

 

Vi vill passa på att tacka för allt stöd som laget fått från läktaren och önskar er varmt välkomna tillbaka till IP 2024.

Seger borta mot IK Franke!!
2023-10-17 09:58

Kontraktet säkrat!! Herrarna vinner dagens bortamatch mot IK Franke med 4-3 (1-0). Målskyttar Andreas Hansen 59:e och 74:e min, Sören Mizan 21:a min och Isak Ahl Holmström 86:e min. Frankes mål kom i 84, 89 och 96:e minuten
Alexander Slotte född 06 kommer in och gör debut i division 2 och ligger bakom det avgörande 4-1 målet.

 
Facebook
Partners