SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kungsängens Idrottsförening
Fotboll

Sportkontoret stängt 30 nov & 1 dec
2023-11-29 18:45

Sportkontoret håller stängt den 30 november och 1 december pga. ledighet. Sportkontoret öppnar åter igen måndagen den 4 december. 

Målvaktstränare
2023-11-24 12:20

I veckan skrev Oscar Odeheim på för säsongen 2024 som målvaktstränare och övergripande stöttning för KIFens tränare i målvaktsfrågor.


Oscar kommer vara på IP 3 dagar i veckan och ha sin bas i herrlagets träningar, sen håller vi på att pussla så att vi har lag direkt i anslutning till herrlagsträningarna som Oscar kan vara med på för att utveckla våra målvakter i KIF.

Oscar är bl.a deltidsarbetande på NIU gymnasiet i Arlanda som målvaktstränare och även Distriktsförbundskapten F08, i Upplands fotbollsförbund och har en gedigen utbildning och bakgrund som målvakt och målvaktstränare.

Styrelsen är otroligt nöjda över att knytit till oss Oscar för nästa år och att vi nu kan ta klivet till att verkligen satsa på våra målvakter.

Hälsningar,
Pierre

Kifens nya Fotbollsutvecklare!
2023-11-20 22:03

Goran Rahim klar som Fotbollsutvecklare för KIFen.
Vad gör då en fotbollsutvecklare?
Tar vi SvFFs rollbeskrivning rakt av så ska rollen fotbollsutvecklare bidra till en optimal spelarutvecklingsmiljö i alla fotbollsföreningar och därmed uppnå svensk fotbolls strategiska inriktningar. Fotbollsutvecklarens huvudsakliga uppdrag är att främja spelarutbildingen i förening genom att utbilda och hjälpa föreningarnas ledare. Detta görs genom att verka för implementering av spelarutbildningsplanen, spelformerna och tränarutbildningen i föreningarnas verksamhet med fokus på överföringen från teori till praktik. 

 

Styrelsen är otroligt glad att Goran valt att tacka ja till rollen och vi ser fram emot ett spännande 2024 där fler pusselbitar börjar ramla på plats.

På torsdagens ledarmöte finns det möjlighet att ställa frågor till styrelsen och Goran, vi kanske får ytterligare en gäst till på det mötet.


Väl mött,
Styrelsen.

P18 söker ambitiösa spelare.
2023-11-15 22:13

Kungsängens IF:s P18-lag (Födda 2006) ska spela kval till pojkallsvenkan, och söker ambitiösa spelare att bredda truppen med inför 2024 års säsong, och bjuder därmed in intresserade spelare födda 2006–2007 till provträning med laget.

 

P18 är KIF:s ambitionslag där vi samarbetar med Herr A som spelar i Division 2 Norra Svealand och där rotationsträningar och B-lagsspel ingår för att skapa en utmanande och utvecklande miljö och minimera steget till seniorfotboll.

 

Kungsängens IF:s  verksamhetsidé är att bedriva en fotbollsverksamhet som är konkurrenskraftig och siktar mot både bredd och elit.

Är du född 2006–2007 och är intresserad av att provträna med laget? Skicka ett mejl till sportchef@kifen.se,  så berättar vi mer

 

Är du en spelare som just nu inte riktigt kan eller vill satsa 100% på grund av studier eller annat? Då finns vårt U19 gäng att spela med, hör av dig på mejlen ovan

Dam fotboll
Ny huvudtränare klar.
2023-11-13 21:08, Dam fotboll

John Eriksson med meriter från GUSK, Sundbyberg och Viggbyholm är klar som huvudtränare för damlaget 2024.

Välkommen John! Hur känns det?

 

Tack så mycket.
Känns riktigt bra! En fin  grupp att komma till. Alla är sjyssta och välkomnande. Det har varit en tufft år för mig som ledare men nu vänder jag blad och nu ser framemot att börja jobba med gruppen och sätta verksamheten inför 2024.

 

 

För de som inte känner till dig sedan tidigare, vem är du?

John Eriksson 49 år ung. Född och uppvuxen i Täby norr om Stockholm där jag även spelade från knatte till senior (Viggbyholms IK). Bor i Vallentuna med sambo och 2 söner. Jag är stolt över att vara fotbollstränare och intresset för att vara tränare började väl ganska tidigt, efter att jag tvingats sluta spela, pga av skador alldeles för tidigt tyvärr. Men jag har alltid varit sån som person att om jag inte kan engagera mig fullt ut så väntar jag, därför tog det några år innan jag väl kom igång. Yngsta sonens lag blev första uppdraget i Vallentuna och på den vägen är det. Nu har jag fått möjligheten att jobba med allt från Pojk/Flick-Dam vilket är otroligt nyttigt och lärorikt. Att utveckla individen och ej könet är det som driver mig framåt. I min värld ska en bra verksamhet bygga på att ge individen möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar för att bli så bra som möjligt och samtidigt ha roligt och känna glädjen med fotbollen. Kvalitet, glädje, engagemang och kommunikation är viktiga delar I mitt arbete med alla dessa olika individer.


Vad var ditt senaste tränaruppdrag?

Jag kommer senast från ett uppdrag i Gamla Upsala SK 2 som huvudtränare för damlaget med spel i Div 2 mellersta.
Jobbar även som individuell tränare 
UEFA-B utbildad med mål att gå UEFA-A när tillfälle ges. 

 

Hur kommer det sig att du valde uppdraget som 
huvudtränare för KIF DAM?

Jag fick ett väldigt bra intryck av spelare och ledare jag pratat med och presentationen av föreningen/laget. Det känns som att man vill något bättre med sin verksamhet och erbjuder fantastiskt bra möjligheter på Kungsängens IP.
För mig är det viktigt att se helheten i en föreningen och jobba på lång sikt.

Vad är din bild av laget?

En härlig grupp att komma som ny till är min spontana känsla. Tjejerna börjar prata och kommunicera med mig direkt och jag känner mig välkommen och inspirerad.
Viktigt att vi nu blickar framåt och tillsammans skapar en bra miljö.


Vad har du för förväntningar/ målsättning inför säsongen 2024?

Lite svårt att svara på så här i början. Truppen är under uppbyggnad och jag jobbar nu med att  lära känna gruppen och skapa en modell hur vi ska jobba framöver.
Efter att både ha spelat mot och sett laget tidigare säsonger känns det som att man har en högre potential än vad man har fått ut. Viktigt blir att sätta modellen för hur vi vill spela och presentera oss där ute. Hitta relationerna där ute och trygghet i det samt skapa en tydlighet för tjejerna. Men utan att diskutera specifikt resultatmål säger jag att stabilisera oss och sluta på övre halvan i tabellen.

Nyheter från våra lag
P10 Grön, 04/12 11:56 
P14, 22/11 08:00 
Dam fotboll, 14/11 16:17 
Dam fotboll, 13/11 21:08 
Herr fotboll, 11/11 15:32 
F13/14, 08/11 15:52 
 
Facebook
Partners