SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kungsängens Idrottsförening
Fotboll

Ny huvudtränare klar.
2023-11-13 21:08

John Eriksson med meriter från GUSK, Sundbyberg och Viggbyholm är klar som huvudtränare för damlaget 2024.

Välkommen John! Hur känns det?

 

Tack så mycket.
Känns riktigt bra! En fin  grupp att komma till. Alla är sjyssta och välkomnande. Det har varit en tufft år för mig som ledare men nu vänder jag blad och nu ser framemot att börja jobba med gruppen och sätta verksamheten inför 2024.

 

 

För de som inte känner till dig sedan tidigare, vem är du?

John Eriksson 49 år ung. Född och uppvuxen i Täby norr om Stockholm där jag även spelade från knatte till senior (Viggbyholms IK). Bor i Vallentuna med sambo och 2 söner. Jag är stolt över att vara fotbollstränare och intresset för att vara tränare började väl ganska tidigt, efter att jag tvingats sluta spela, pga av skador alldeles för tidigt tyvärr. Men jag har alltid varit sån som person att om jag inte kan engagera mig fullt ut så väntar jag, därför tog det några år innan jag väl kom igång. Yngsta sonens lag blev första uppdraget i Vallentuna och på den vägen är det. Nu har jag fått möjligheten att jobba med allt från Pojk/Flick-Dam vilket är otroligt nyttigt och lärorikt. Att utveckla individen och ej könet är det som driver mig framåt. I min värld ska en bra verksamhet bygga på att ge individen möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar för att bli så bra som möjligt och samtidigt ha roligt och känna glädjen med fotbollen. Kvalitet, glädje, engagemang och kommunikation är viktiga delar I mitt arbete med alla dessa olika individer.


Vad var ditt senaste tränaruppdrag?

Jag kommer senast från ett uppdrag i Gamla Upsala SK 2 som huvudtränare för damlaget med spel i Div 2 mellersta.
Jobbar även som individuell tränare 
UEFA-B utbildad med mål att gå UEFA-A när tillfälle ges. 

 

Hur kommer det sig att du valde uppdraget som 
huvudtränare för KIF DAM?

Jag fick ett väldigt bra intryck av spelare och ledare jag pratat med och presentationen av föreningen/laget. Det känns som att man vill något bättre med sin verksamhet och erbjuder fantastiskt bra möjligheter på Kungsängens IP.
För mig är det viktigt att se helheten i en föreningen och jobba på lång sikt.

Vad är din bild av laget?

En härlig grupp att komma som ny till är min spontana känsla. Tjejerna börjar prata och kommunicera med mig direkt och jag känner mig välkommen och inspirerad.
Viktigt att vi nu blickar framåt och tillsammans skapar en bra miljö.


Vad har du för förväntningar/ målsättning inför säsongen 2024?

Lite svårt att svara på så här i början. Truppen är under uppbyggnad och jag jobbar nu med att  lära känna gruppen och skapa en modell hur vi ska jobba framöver.
Efter att både ha spelat mot och sett laget tidigare säsonger känns det som att man har en högre potential än vad man har fått ut. Viktigt blir att sätta modellen för hur vi vill spela och presentera oss där ute. Hitta relationerna där ute och trygghet i det samt skapa en tydlighet för tjejerna. Men utan att diskutera specifikt resultatmål säger jag att stabilisera oss och sluta på övre halvan i tabellen.


Nyhetsarkiv
Provträningsveckor2023-11-14 16:17
Ny huvudtränare klar.2023-11-13 21:08
 
Facebook
Partners